keskiviikko 28. helmikuuta 2018

Taulun kehyksien maalaus


Ylppärilahjaksi saamassani Lennart Segerstålen 1966 tekemässä maalauksessa oli kehykset, jotka eivät miellyttäneet silmää kullanhohtoisina. Minun mielestä kehykset eivät edes sopineet itse taideteokseen. Mikäpäs siinä muu neuvoksi kuin alkaa maalaushommiin. Tai no olisihan toinen kallis vaihtoehto tietysti ollut vaihtaa kehykset, mutta päätin kokeilla ensin onnistuuko muutos maalaamalla kehykset hopeisiksi.


Alkuperäisillä kehyksillä.


Minusta taulu itsessään on aina ollut hieno, nutta kehysten väri ei ole oikein koskaan istunut kivasti sisustukseen. Muutenkin olen enemmän hopean (tai valkokullan) ystävä kuin kellertävän kullan. Täältä pääset kurkkaamaan, kun maalaus komeili eteisessä.


Porvoossa käydessäni ostin viime kesän lopussa Jeanne d’Arc Livingin maalia, kun olin puuhastelemassa vitriinikaappia uuteen uskoon. Samalla reissulla, kun ostin Jeanne d’Arc Livingin kalkkimaalin Pearl Greyn värissä, ostin myös tämän hopeamaalin ihanasta sisustuskaupasta Vanille Homesta. Silloin en vielä tiennyt hopeamaalille käyttökohdetta, mutta tiesin sen vielä tulevan. Niinpäs tulikin, nimittäin nyt.


Kehykset maalattuina Jeanne d’Arc Living Silver maalilla kahteen kertaan. 


Lennart Segerståle niitti aikoinaan mainetta lähinnä freskomaalarina. Uransa loppuvaiheessa hän kuvasi ahdistustaan elämän ristiriitoihin, ja liekkö tämäkin Eripura-niminen maalaus kummunnut noista ajatuksista. Kotien rikkinäisyys ja ihmisten nääntyminen mietitytti Lennartia ja hän vetoaakin eräässä dokumenttielokuvassa, että kantakaa toistenne taakkoja. 


Mielestäni kehyksien maalailu onnistui kivasti (kannattaa muuten muistaa huolellinen reunojen teippaus) ja nyt itse maalaus pääsee paremmin esille ja oikeuksiinsa. Kehykset ovat myös muotokieleltään sopivat taideteokseen, joten niiden maalailu oli parempi vaihtoehto kuin kehysten vaihto. Mitä mieltä sinä olet?

Mikäli repussanne on vielä tilaa, niin kantakaa niitä toistenne taakkoja!💜Ihastuitko fuksianväriseen nojatuoliin kuten minä? Täältä pääset kurkkimaan siitä lisäinfoa.

2 kommenttia:

 1. Kultainen kehys on kaunis, mutta tuo hopea sopii kyllä teidän sisustukseen paremmin. Tuota kalkkimaalia en ole kokeillut vielä, mutta niin monesta paikasta kuullut että se on joka kalusteen supermaali. Täytyy siis seuraavan projektin edetessä testata!

  -Ruut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minustakin meille sopii hopeinen paremmin ja olen oikein tyytyväinen muutokseen! Tuo maali todella on ihan huippua, todellakin hopeanväristä. Olen monella spraylla ja muulla hopeamaalilla maalaillut, mutta niistä on tullut enemmän tai vähemmän harmaita eikä niinkään hopeita, joten voin kyllä suositella tätä maalia! :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...