maanantai 2. heinäkuuta 2018

Tiskipöydän taustaseinän tarrakaakelointi

Vantaan Flamingossa käydessäni ihanasta ja edullisesta sisustuskaupasta Outlet Tukusta löytyi taas uusia ideoita meillekin. Yksi niistä oli laatoittaa kodinhoitohuoneemme tiskipöydän taustaseinä tarrakaakelilla. Ihan pakko oli lähteä kokeilemaan tätä, kun en aikaisemmin moisiin tarrakaakeleihin ollut törmännytkään eikä hintakaan päätä huimannut. Olivat vielä puoleen hintaan ja yksi tarra maksoi pikkuisen vajaat 2 euroa. Kahdeksan niitä tuli ostettua ja lopulliseksi hinnaksi siis tälle kokeilulle tuli alle 16 euroa!


Tällainen tiskipöydän takaseinusta oli ennen:Peilikaappi on tuunattu hyllyköstä laittamalla pleksipeiliovi avohyllyn eteen ja toimii meillä nykyään lääkekaappina. Täältä pääset tsekkaamaan peilikaapin tuunausta! Tulipa muuten mieleen, että tämäkin alkuperäinen hylly on ostettu juurikin tuolta Vantaan Flamingon Outlet Tukusta kuten nämä kaakelitarrat!

Ensin hieman sommittelua:

Ohjeet ainakin on helpot. Eikun asennushommiin!


Aloitetaanpa kulmasta. Helppoa!


Hetken tuhertamisen jälkeen alarivi oli melkein valmis. Ei todellakaan niin helppoa olekaan tämän asentaminen mitä luulisi... Ja tietenkin mun tuurilla neljä tarrapalaa ei riittänyt ihan koko matkalle vaan jäi muutamasta sentistä vajaaksi! No päätin jatkaa toista riviä tässä välissä oikealle ylös ja kuinkas kävikään: onnistuin liimaamaan tarran alempaan tarraan eivätkä ne sitten irti lähteneetkään ilman kamalia liimajälkiä. Oli sitten pakko vaihtaa ensimmäisenä asentamani tarra alhaalla oikealla kokonaan uuteen. Onneksi sain tästä pilalle menneestä kaakelitarrasta kuitenkin leikattua vajaaksi jääneeseen kohtaan vasemmalle sopivankokoisen palasen! 


No nyt on vasemmanpuoleinen vajaa kohtakin tilkitty!

Jos joskus tällaista tarrakaakelia asennat, niin vinkkinä, että älä ota päällä olevaa suojakalvoa pois kuin vain reunoilta sen verran mitä tarvitsee ja lopuksi vasta kokonaan. Näin vältät liimailemasta tarroja vahingossa päällekäin yhteen. Tai jos olet jo vetänyt suojakalvon pois, niin laita se viereisen tarrapalan asentamisen ajaksi suojaksi takaisin paikoilleen.


Tuolla peilistä näkyy muuten iki-ihana uusi kukkatapetti, joka asennettiin tiskipöydän vastakkaiselle puolelle muutama viikko sitten. Täältä pääset kurkkaamaan tapetointihommia tarkemmin.

Huomaatko tarrojen rajoja? Täytyy kyllä sanoa, että oli ihan superhankalaa asentaa saumat täydellisesti kohdilleen! 

Muutamasta kohtaa jäi mielestäni hieman pahasti, mutta ei kuitenkaan niin silmiinpistävästi, että olisi kannattanut laittaa uudelleen (ja pilata tarrat liimaamalla vahingossa päällekkäin...). Nää on varmaan näitä, että ite tietää tasan tarkkaan miten on tehnyt ja missä on se puolen millin rako, jota taas kukaan muu ei huomaa edes suurennuslasilla katsoen. Vai huomasitko?


Minusta tämä kokeilu onnistui loppujen lopuksi hyvin ja lopputulos on mielestäni kiva ja taustaseinä ja koko nurkkaus näyttää viimeistellyltä ja jopa ehkä arvokkaammalta mitä oikeasti onkaan. Eikä paljoa vaatinut rahaa, tosin hermoja sitäkin enemmän! 


Pikkutyttönä keramiikasta tekemäni tassuamme pääsi takaisin paikalleen toimittamaan sappisaippuan säilytyspaikan virkaa. 


Hauskaa viikkoa sulle ja kiitos, kun vierailit blogissani!😊

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...