perjantai 2. helmikuuta 2018

Keräilyssä koukerokehykset ja -peilit


Meidän kotona on eriskummallinen sisustusongelma: iso peili liian korkealla.


Valotetaanpa vähän enemmän. Yläkuvassa oleva suuri peili on niin korkealla, että jos minä 165 senttinen pätkä menen sen eteen seisomaan, niin vain hiusrajasta ylöspäin näen itseni. Eli ei siinä paljoa peilailla.


Miksi ihmeessä kukaan asentaa peiliä noin korkealle? Eikö sitä voi siirtää matalammalle, kyselee siellä jo joku? No kun ei voi. Ja miksikäs ei? Peili on kuulkaas hämäystä ja kiinteästi paikallaan, koska on oikeasti ikkuna. Jep, peilin toisella puolella on meidän sauna, josta voi tänne telkkahuoneeseen katsella vaikka just sitä telkkaria. Täältä telkkahuoneesta ei puolestaan saunaan näen peilipinnan ansiosta ollenkaan. Kaikenkaikkiaan ihan kiva idea talonrakentajaperheeltä, mutta hupsista, aika korkealle tuo telkkahuoneen puolella oleva peili kyllä on. Matalammalle sitä ei tietenkään voinut saunan ja saunanlauteiden takia laittaa. Siinä olikin sitten pähkinää purtavaksi tälle mammalle, että miten tuon ylikorkean peilin rinnalle sisustusta alkaa sommittelemaan.


Vanha kiertsistä hommattu lipasto päätyi peilin alle ja aloin siihen keräilemään kirppareilta kaikenmoisia pienempiä peilejä (joista yltää peilailemaan) ja kauniita kehyksiä. Peilistä pikkuisen kurkistaa myös vastapäätä oleva vanha tuunattu ikkuna.Ajan saatossa kaikenmoisia ihania löytöjä olenkin tehnyt kokoelmaani...

Yksitellen ne vain ovat lisääntyneet. Yläkuvassa olevat kehykset, peilit ja koukerojutut, kaikki muut paitsi kello ja kynttilät, on haalittu eri kirppareilta muutamilla euroilla. Kallein ostos taisi olla 25 euroa maksava vasemmalla oleva vanha rustiikkinen koukeropeili, jossa peilipinta on myöskin erittäin rosoinen ja ihanasti kulahtanut. Mutta kyllähän se oli saatava, oli niin muntyylinen. Kulahtanut!😂Jätti-ikkunapeilin reunoihin on myös kiinnitetty koukeropintaa. Tämä kympin Fida-löytö oli alunperinen suorakaiteenmuotoinen taulu, mutta napsis. Sehän meni rikki. Ihan säpäleiksi. Arvatkaapa kuinka paljon harmitti! Paljon, kunnes keksin uutta käyttöä koukeropalasille. Ensin piti vain muutama osa liimailla paikalleen ja eikun peiliin kaksipuoleisella teipillä kiinni. Koukeroita olla pitää! 


Puutähti on Lontoon tuliainen ja päätyi pitämään kaapin ovia kiinni.


Papyrustaulut ovat puolestaan matkamuistoja Egyptistä.


Ihanaa viikkaria kaikille! 💜

2 kommenttia:

  1. Heippa, liityin lukijaksi, kovasti samanlaisin ajatuksin olet liikkeellä kuin minäkin :) tervetuloa vastavierailulle romuaarteeni.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Kiva kuulla! <3 Kävin vastavierailulla ja aloin sinua heti seuraamaan, aika samoilla linjoilla mennään! :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...