tiistai 14. elokuuta 2018

Muovituolit liilaksi spraymaalaten


Ihastuin Huonekaluliike Kataisella Kouvolassa ihastuttaviin muovituoleihin jo aikaa sitten. Vaan eipä olleet ollenkaan mieleisen väriset. Kääk! Siis vielä oranssit - se on vieläpä inhokkivärini! Ja menin silti ostamaan. Hullu mikä hullu!


Mutta tämä hullupa tiesi, että värin saa vaihdettua ihan simppelisti! Joten ei oranssius ollutkaan enää kynnyskysymys. Sitäpaitsi saunan vilvoitteluterassille oli jo pidemmän aikaan ollut hakusessa kivat ja sirot tuolit. Ja nämähän ovat muotokieleltään just passelit ja sirotkin vielä. Terassi on syvyyssuunnassa aika kapea joten tuolienkin piti olla lyhyitä syvyydeltään. Ja kattokaa nyt noita ihania selkänojia! Eikä hintakaan pahasti alessa kirpaissut, 39e/kpl.


Viereisen kodinhoitohuoneen tehostevärinä on yllätys yllätys lempivärini liila ja tottakai se sopii silloin hyvänä jatkumona tänne ulos! Ei ole kauaakaan, kun kodinhoitohuoneen seinä tapetoitiin isokukkaisella tapetilla eikä siitäkään, kun kodinhoitohuoneen ja pukuhuoneen väliin asennettiin liila väliverho.


Talon keltaiseen väriin liila on ihan superhyvä pari, ovathan ne vastavärejä! Näin ollen vierekkäin ne muodostavat toisilleen suurimman mahdollisen vastakohdan. Ja uuteen harmaaseen komposiittipäällysteiseen lattiaankin sopii just täydellisesti!


Kipaisin Prismaan hakemaan spraymaaleja. Pohjalle sprayasin varmuuden vuoksi muoville tarkoitettua väritöntä primeria, jotta maali pysyisi paremmin. Tosin näiden oranssien muovituolien pinta oli jo valmiiksi samettinen eikä liukas muovinen, joten uskoin värin tarttuvan hyvin. Myyjän opastuksella ostin kolme Mastonin 811 Purple väripurkkia ja yhden primerin. Mitä veikkaat riittääkö?


Oikealla tuoli yhden spraypurnukan suihkuttelun jälkeen. Oranssi verrokkituoli on vasta suihkuteltu primerilla.


Tässä tuoli kahden spraypurnukan jälkeen. Siis ei todellakaan kolme maalipurnukkaa riitä kahdelle tuolille eikä edes oikeastaan yhdelle mikäli haluaa peittävää ja tasaisempaa pintaa. Tyttäreni kyllä ihmetteli jälkikäteen, että miksi en jättänyt tuoleja näin, kun hänestä oli kivat juuri tuollaisena epätasaisena. (Olis kannattanu sanoa ennen kuin perfektionistiäiti sprayasi tasaisemmaksi!)
Tietty mun tuurilla alkoi satamaan maalailun lomassa, mutta eipä siinä muuta kuin vain piti siirtyä autokatoksen alle suojaan. Muutama pisara ehti sataa juuri maalatulle tuolille ja mietin jo, että menikö koko juttu mönkään.


Huh, ei haitannut sadepisarat yhtään (sain ne hellästi pyyhkäistyä pois ilman, että maaliin jäi mitään jälkeä) ja kolmatta spraypurnukkaa suihkimaan.Kolmannen purnukan jälkeen tuoli alkoi jo näyttää mielestäni aika tasaiselta. Autotalliin kannettuani ja valon istuinosaan osuttua, huomasin, että istuimen kiiltoasteessa on eroja. Höh! Eli siis ihan tosi vaikeaa on saada superhypertasaista pintaa aikaiseksi. Tosin nämä tuoli ovat tulossa ulkoterassille eikä mihinkään huippukirkkaaseen valaistukseen, joten ehkä tämä kiiltoasteiden vaihtelu ei niinkään häiritse.


No ei häiritse, vai mitä mieltä olet?


Lopulta päädyin käyttämään seitsemän spraymaalipurnukkaa eli noin 3 ja puoli spraymaalipurkkia per tuoli! Toisin sanoen vinkkinä, jos meinaat spraymaalata, niin varaudu ostamaan purnukoita monta! Onneksi yhden maalipurkin hinta on suht edullinen 4.70e, mutta kun niitä ostelee monta, niin hintaa alkaakin kertyä. Minulla tämän koko projektin hinnaksi tuli n. 120e.


Kyllä näistä tuli mun mielestä niin supersöpöt!


Meillä on ollut kesän projektina takapihan kunnostus ja terassien teko ja tässäpä esimakua takapihan uudesta ilmeestä (josta juttua luvassa lisää piakkoin!). Ihanat liilat muovituolitkin pääsivät sinne vierailulle, kun eipä olla kauheasti saunottu kovilla helteillä eikä saunan terassilla tuoleja ole näin ollen kaivattu. Täällä takapihalla sen sijaan ollaan ruokailtu koko hellekesän ajan ja tuolit ovat olleet kovassa käytössä!


On sitä ennenkin ostettu "väärän värisiä" juttuja ja fiksailtu niitä! Tässä linkit muutamiin sellaisiin:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...