maanantai 25. syyskuuta 2017

Vanhan vitriinikaapin kalkkimaalausJee, viimeinkin sain tämän projektin tehtyä! Ostin jo pari vuotta (joo, kääk!) sitten Kontista muutamalla kympillä vitriinikaapin, joka oli tarkoitus maalailla ja tuunailla, mutta kaiken kiireen keskellä "unohtunut" varaston perukoille. Muutettuamme Kouvolaan kaappi muutti autotalliin rojunsäilytyskalusteeksi odottelemaan koreampaa ulkokuorta. Nyt oli sen kunnostuksen aika! Viimeinkin!

Ennen
Kaikenlaisia ideoita vuosien varrella 😂 on lennellyt siitä, miten tämän tuunaisi. Tapetoisiko takaseinän eteisestä ylijääneellä tapetilla?

Käväisin parisen viikkoa sitten idyllisessä Porvoossa, jossa kiertelin kaikissa ihanissa sisustuskaupoissa, jotka olivat pullollaan upeita huonekaluja ja sisustusjuttuja. Mutta mitä tämä ostikaan: maalia! Kyllä, lähdin näköjään sitten ihan Porvooseen saakka hakemaan maalia. Kalkkimaalia. Olin ostanut aikaisempiin projekteihin (laatikkohyllyihin ja pikkutuoliin)  K-Raudasta kalkkimaalia, joka ei ollut sellaisenaan ilman lakkaa mielestäni oikein soveliasta huonekaluille, joiden tulisi kestää kulutusta. Eräässä Porvoon kaupassa oli kuitenkin Vintage-maalilla maalattuja huonekaluja, jotka vaikuttivat minusta hyviltä ihan ilman pintakäsittelyä kuten lakkausta tai vahausta. Myyjän suositellessa maaleja, päätin kokeilla itsekin, kun kerta vitriinikaappi odotti autotallissa tyylinvaihtoa. Kaapin kunnostuksen aloittamiseen minulla on tainnut vaikuttaa se, että ennen maalailua pohjatyöt pitää yleensä tehdä huolellisesti, jotta lopputulos on hyvä ja kestävä eli hitsin hiomista, pohjamaalailua jne. Kalkkimaalia käyttäessä ei kuulemma tarvitse ollenkaan hioa maalattavaa pintaa ja suoraan vaan voi alkaa maalailemaan ilman pohjamaalaustakin. Kuulostaa helpolta. Toivottavasti ei ole liian hyvää ollakseen totta!Tässä kuvia kaapista ensimmäisen maalikerroksen jälkeen.


Ensimmäisen maalikerroksen jälkeen ja toisen maalikerroksen jälkeen.Halusin freessin vaalean pinnan, mutta kuitenkin rustiikkisen, joten hiomapaperia kehiin.

 Kuinka paljon hiomista on tarpeeksi?


Kesällä Joensuussa käydessäni ostin ihanasta sisustuskauppa Sarustiikasta (josta kerroin aikaisemmin täällä) sanomalehdeltä näyttävää lahjapaperia. Paketoin hyllylevyt sillä. Mieheni ei oikein innostunut tästä lookista enkä ole itsekään ihan varma, mutta saavat nyt ainakin vähäksi aikaa jäädä noin. Mitäs mieltä sinä olet?
Kuvissa hiominen näkyy vähän huonosti. Pitäisikö kuitenkin hioa vähän lisää vielä? Alakaapin ovessa vasemmalla oli epätasainen kohta ja hioin siitäkin maalia pois, mutta se oli virhe kuten yläkuvasta näkyy. Maalia onneksi jäi vielä jäljelle ja sudin sitä jo yhteen toiseenkin projektiin ja samalla sipaisin nuo oven virhehiomiset peittoon. 


Maali ei sentään ollut ainoa Porvoon ostos, vaan shoppasin sieltä myös sabluunan, jota ajattelin käyttää kaapin ehostuksessa takaseinien lippojen kohdilla, mutta sabluuna oli niihin liian suuri. Höh!

Tällaisella pensselillä sudin Jeanne d'Arc Livingin Vintage-maalin kaappiin. Purkissa oli 700 ml maalia ja maalattuani kaapin kahteen kertaan maalia jäi vielä noin neljännes muihin projekteihin.


Paketoidut hyllylevyt. Ja pitäähän kaappiin tavaraakin saada säilöön!Tässäpä nämä ihanat kehykset, joiden maalailuista kerroin täällä. Sopivat ihan loistavasti tähän kaapin välikköön! 😍Muratin pelastin ulkoa ennen yöpakkasia. Viihtyykö ulkomuratti myös sisällä? Joku viherpeukalo siellä voisi vähän tätä mulle valottaa?! 😂 Vaikka kyllähän se varmaan mulle pian selviää muutenkin! 😉


Minusta kaapista tuli varsin kaunis verrattuna alkuperäiseen! 😊

2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...