maanantai 5. kesäkuuta 2017

Laatikkohyllyt
Löysin kirpparilta neljä vanhaa laatikkoa 2e/kpl ja päätin tehdä niistä pojan huoneeseen latikkohyllyt sikin sokin sommiteltuna lentokonetapettiseinälle. Sahasimme laatikot eri kokoisiksi, jotta saisimme eri syvyisiä hyllyjä.


Eikun maalaushommiin. Sen lisäksi, että laatikot ovat eri syvyisiä, halusin myös tehdä niistä eri värisiä. Väreiksi valittiin valkoinen, musta ja yllätys yllätys sininen. Isoisän vanhasta kellosta otettu väri sai koristaa kolmea laatikkohyllyä. Olinhan maalannut sillä jo pikkutuolin, joten toistettiin samaa sävyä nyt myös hyllyissä. 


Valkoisiin hyllyihin tuli ensin Otex Akva -pohjamaali ja pintaan Helmi-kalustemaali. Siniset hyllyt maalattiin kalustekalkkimaalilla sävyllä L432. Mustat hyllyt olivatkin jo mustia, mutta sahauksen jälkiä ja koristekirjaimet piiloon saatiin käyttämällä kaapista löytynyttä vanhaa mustaa maalia. 
Ja koska osa hyllyistä oli sahattu laatikoiden yläreunasta, niillä ei ollut pohjaa. Sain K-Raudasta ylimääristä pakkauslevyä, joka sopi tehtävään täydellisesti. Tein maalailut ja pohjalevyn sahaamisen vähän nurinkurisesti, mutta koska olin jo ehtinyt aloittaa maalaushommat, ajattelin samalla kertaa sipaista myös levyn. No, kannattaa tehdä toisinpäin eli ensin sahata pohjalevy ja sitten vasta maalata.


Koska muuten käy näin, että pohjalevyn reuna ei ole maalattu. Ja tietysti minulle kävi vielä niin, että maali oli loppunut ja olin jo pessyt tässä vaiheessa kaikki pensselit ja välineet. Eikä!! Pikkutarkkana tyyppinä, jouduin hakemaan maalia vielä uuden pikkupurkin, jotta sain pohjalevyn reunatkin siististi maalattua. No ehkäpä tätä maalia vielä käytetään johonkin muuhun projektiin...


Tein taas sanomalehdistä mallit, joiden avulla pystyin helposti sommittelemaan hyllyjen paikkaa. 


Kiinnitimme hyllyt seinään ruuveilla ja koska ruuvit näkyivät selvästi, päätin vielä peittomaalata ne.


Mietinnässä oli lisätä hyllykkörykelmään vanha puinen kirpparilta löydetty laatikko kiinnittämään katseen erilaisuudellaan, mutta vielä tässä vaiheessa jätettiin se laittamatta. Mitä mieltä sinä olet, pitäisikö se laittaa joukon jatkoksi?

Katosta roikkuu mieheni vanha lennokki siimalla kattolamppuun ripustettuna. Kätevää, kun teemaan sopivat somisteet löytyvät suoraan kaapista. Ehdottomasti kannattaakin aina hyödyntää olemassa olevia juttuja ja keksiä niille uusia käyttötarkoituksia. Meilläkin mm. huoneen taulut ja lentokone olivat kaapissa pölyttymässä, mutta nyt saatiin hyödynnettyä tässä huoneessa. 

1 kommentti:

  1. Itse tein muovilevystä laatikkohyllyjä seinälle, kun meiltä niitä löytyi. Niistä tuli yllättävän kivat ja käytin myös eri värisiä muovilevyjä. Itse olen samaa mieltä, että kannattaa hyödyntää jo olemassa olevia juttuja.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...