tiistai 25. heinäkuuta 2017

Makkarin seinävalo


Makkarissa oli kullanvärinen posliininen kupu seinävalolla, ja koska kulta ei ole suosikkivärini, päätin maalata sen hopeiseksi. Virhe! Nimeltämainitsematon herrashenkilö sai sen autotallissa maalausta odotellessa nimittäin tuusannuuskaksi ennen kuin ehdin edes maalia ostaa. No, oma vika kun jäin turhia odottelemaan. Joten ei se mitään kulta (mun ensimmäinen ja ainoa lukija nyt kun viimein sain asennettua blogilleni lukijapalkin... 😂 😂 😘 Puss!)!
Tässä väliaikaisia ruman lampun hupaisia peittoyrityksiä peltikyltillä ja savesta tekemilläni enkelinsiivillä... 


Samanlaista vanhanmallista, mutta ehjää kupua ei tietenkään löydy mistään, joten muita ideoita keksittävä...Katsasteltuani valaisintarjontaa löysin upean tanskalaisen Vita EOS höyhenvalaisimen, mutta niitäpä ei ole seinäversiona. 


K-Raudassa olisi ollut huippuhieno kaukosäätimellä toimiva pyöreä himmennettävä valaisin, jossa myös valon sävyä pystyisi säätämään. Lisäksi valaisimessa on vielä tähtien tuiketta! Wau!

Mutta tästä päästäänkin toiseen ongelmaan makkarin lampun mietinnässä: nimittäin valaisin on aivan väärässä kohtaa suhteessa sänkyyn. Täältä voit käydä katsomassa aikaisemman postaukseni makkarista, jonka kuvista voit sen itsekin todeta.

Eli joku pitkulainen valaisin vai? Tai epäsymmetrinen? Mites tää? 


No yläkuvan valaisimesta ei ole apua lampun sijainti-ongelmaan. 

Hmmm...voisko tehdä itse jonkunlaisen sulkalampun? No ainahan sitä voi koittaa eli eikun hommiin!


Uutta valaisinkupua muotoillessa täytyy olla erityisen huolellinen, ettei tuleva hökötelmä osu eikä edes ole lähellä lamppua, koska se kuumuu aika lailla valon olessa päällä. Kannattaa valita siis palamattomia materiaaleja (esim. kanaverkko, foliopaperi). Sulat kyllä leimahtavat varmaan aika herkästikin, joten reilusti väliä lamppuun ja sulkiin, ettei koko mökki pala! 

Kanaverkosta muotoilin aluksi muodon ja Sinellistä kävin hakemassa ison kasan erikokoisia valkoisia sulkia, joita ensin kokeilin ihan vaan asettelemalla verkon päälle. Yhdestä isosta sulkapussista riitti sulkia alakuvan verran verkkoa peittämään.


Sitten vain kuumaliimalla kiinnittelemään sulkia kanaverkkoon. Alotin alapäästä ja ladoin isoimpia sulkia ensin ja yläpäähän pienempiä ja lopuksi pörröisiä höyheniä.


Tässä vaiheessa olin käyttänyt viisi pussia höyheniä, mutta mielestäni hökötyksen yläalueella ei ollut tarpeeksi pörröisiä höyheniä, joten lisäsin niitä vielä yhden pussillisen...

No miltä tää näyttää, kun valo on päällä?

No aika hölmöltä...voisko tähän kehittää vielä jotain...hmm...kokeillaanpa....


Jos oikein unelmoi, niin ehkä saattaa jonkun tekstin tässä nähdä. Kuviin oli vaikea tallentaa, miten oikeasti näkyy (varsinkin kun oon tällainen keltanokka kuvaaja ja kännykän kameralla tässä vaan näpsin...) No, ei ihan mennyt putkeen tämä kokeilu, mutta tämä saa nyt olla ainakin siihen saakka kunnes keksin tai löydän jonkun paremman valaisimen. 

Unelmoikaa! Joskus unelmat voivat jopa toteutua, kun vaan tarpeeksi kovasti yrittää!💜
                

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...