keskiviikko 5. heinäkuuta 2017

Kiemuratuoli

Lopulta minun versio kiemuratuolista.
Tästä se idea sitten lähti...
(kuva räpsästy suoraan tietokoneen ruudusta)


Venetsian hotelleja netissä selaillessani huomioni kiinnittyi eräässä hotellihuoneessa olevaan tuoliin. Siis aivan IHANA! Mäkin haluun tollasen! Mistä noita saa??? 💜⇨
Meillä oli varastossa tyhjänpanttina neljä vaaleanpunaista tuolia, jotka olin ajatellut laittaa uudelleen kiertoon. Enpäs laittanutkaan vaan aloin ideoimaan saisiko niitä vähän muokattua. Olin shopannut tuolit aikoinaan Kiertsistä 5e/kpl. 


Tässä ainoa löytämäni kuva, missä alkuperäinen tuoli pikkuisen näkyy. Pikku taiteilija työssään! :)

Viimeksi Askossa käydessä nappasin kuvan vastaavanlaisesta tuolista, jota lähdin työstämään. 

Tarvikkeet:
  • Vanerituoli
  • Kynä
  • Kuviosaha
  • Hiomapaperia
  • Maalia
  • Pensseli
Piirsin tuolin selkänojaan lyijykynällä ääriviivat, mistä kuviosahalla surauttaa. Selkänoja oli sen verran pieni, että piti aika paljon tinkiä koukeroiden määrässä ideakuvaan verrattuna. Sahailut onnistuivat kuitenkin jo ekalla kerralla hyvin, vaikka vähän pelkäsinkin vanerin lohkeavan ohuimmista kohdista. Kun suurimmat palat oli sahattu, hioin reunat sileiksi (muutamasta kohtaa olisi tosin voinut ottaa hieman reilummalla kädellä näin jälkikäteen ajateltuna...). 

Tuoli oli alunperin vaaleanpunainen, joten maalasin sen vielä valkoiseksi hiottuani ensin pinnat. Reunat maalasin ruskealla. 
Meillä oli ekaksi Ikeasta hankittu pyöreä istuintyyny pehmentämässä tuolia, mutta löysin Jyskin alesta siihen paljon kivemman pyöreän taljapäällisen. Sain eräältä ihanalta pikkumieheltä apua pehmeän karvapäällisen laittoon! :)Niin ja päästiin me sinne Venetsiaankin (vaikka hotellin etsintä vähän herpaantuikin mun sisustusintoiluiden takia) , mutta ei tosin siihen hotelliin, jossa kiemurainen ihanuustuoli oli, koska se hotelli oli täynnä! Hitsi! Onneksi minulla on nyt sentään vähän samantyyppinen istumiskapistus, jonka tekeminen oli kivaa eikä hintakaan päätä huimannut. 

Tuoli takaa
Väliaikainen työpiste

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...