sunnuntai 16. huhtikuuta 2017

"Riks raks", sanoi rahin vetoketju

Ihanaa, suuri joukko vieraita tulossa yökylään. Mutta kääk, kaikille oltava myös pedit. Mistäs ne kaikki keksitään? No, mutta onneksi meiltä löytyy mm. käytännöllinen rahi, josta saa varapatjan tarvittaessa yövieraan unipaikaksi. Tällaisia huonekaluja mä rakastan, käytännöllisiä, kestäviä ja moneksi muuntautuvia. Mutta eihän mikään loputtomiin kestä. Riks ja raks, rikkihän se päällisen vetoketju naksahti. Mikäs nyt neuvoksi? Kun ei ole tähän hätään pitkää vetoketjua, minkä ommella. Saati sitten, kun ei jaksaisi korjausompeluun edes ryhtyä. Tässä vinkki väliaikaiseen korjaukseen, joka on niin helppo, että kuka tahansa varmasti osaa. 

Tarvikkeet:
  • Pitsiä
  • Nauhaa
  • Sakset


Luonnollisesti itse valitsin pitsin, mutta mikä tahansa mieluisa kangas käy. Pitsin hankin neljällä eurolla Tigerista ja veikeää mittanauhanauhaa Eurokankaasta. Sitten vaan saksimaan sopivin välein reikiä vetoketjuun, molemmille puolille samoille paikkeille. Vetoketjun kangas on sen verran tukevaa, että ei helposti lähde edes purkautumaan. Ja jos lopulta ompelee uuden vetoketjun, tämä rei'itetty versio joutaa joka tapauksessa roskiin eli ei kantsi kankaaseen niitä reikiä tehdä.


Seuraavaksi ujutetaan pitsi aukon kohtaan.Lopuksi leikataan nauhasta sopivan kokoisia pätkiä, jotka pujotetaan juuri leikattuihin reikiin ja solmitaan rusetille.


Ja valmista tuli eikä mennyt edes paljoa aikaa!
Mielestäni tuli niin kiva, että tämä taitaa ihan pysyväisratkaisuksi meillä jäädä. Eikä tarvii enää piilotella rikkinäistä kulmaa, vaan usein käännänkin juuri tuon kauniin kulman heti tarosalle. :)

Ettäs tiedät rikkoutunut vetoketju, ei paljon meidän menoa haittaa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...