sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Itse tehty sivupöytä


Tämä on ensimmäinen huonekalu, jonka olen tehnyt alusta loppuun ihan kokonaan itse omin pikku kätösin. Todella yksinkertainen toteuttaa, vaikka aiempaa kokemusta huonekalujen nikkaroinnista ei olisikaan. Jos minä onnistuin, niin sinäkin onnistut! If you can dream it, you can do it! Tätä elämänviisautta olen pyrkinyt noudattamaan ja se jopa lukee meidän eteisen seinällä!

Tarvikkeet:
  • 4 kpl hyllynkannattimia
  • Liimapuulevyä
  • Valkoista kuultomaalia
  • Ruuveja
  • Liima

Itse ostin hyllynkannattimet aikoinaan Malmin Tiimarin loppuunmyynnistä 5e/kpl ja 2,5 cm:ä paksuisen liimapuulevyn hankin Bauhausista. Bauhausissa on myös sahauspalvelu, jossa he muutamalla eurolla sahaavat puutavaran haluamiisi mittoihin. Toki voisi itsekin sahailla, mutta näin ensikertalaisena minä turvauduin sahauspalveluun, jotta sain millintarkasti suorat linjat (mikä on ensiarvoisen tärkeää tällaisen kapean sivupöydän kohdalla, koska vinoilla reunoilla sivupöytä ei pysyisi kunnolla pystyssä...). Maalasin kahteen kertaan valkoisella kuultomaalilla valmiiksi sahatut palat, jonka jälkeen pääsinkin kokoamaan osia yhteen. Eipä muuta kuin ruuveilla hyllynkannattimet kiinni pitämään levyjä yhdessä. Levyjen väliin laitoin ennen ruuvaamista vielä hiukan liimaa tukevoittamaan entisestään rakennelmaa. Ja valmis! :)


Oikeastaan alkuperäinen idea oli tehdä tästä sängynpääty, jonka saa helposti siirrettyä työtasoksi vaikka läppärille. Harkinnassa oli myös lisätä jalkoihin pyörät siirtelyä helpottamaan, mutta se jäi tekemättä, koska aika helposti pystyi ilman niitäkin siirtämään haluttuun kohtaan sängyn keskelle. Alunperin tämä oli meillä edellisessä kodissa hetken aikaa työtason virkaa toimittamassa, mutta sängynpäätynä epäkäytännölliseksi todettua aika pian siirtyi sivupöydäksi. Lyhyelle ihmiselle tämä toimisikin, mutta sitten vähän pidemmälle ei, koska lyhentää sängyn nukkumapituutta sen verran kuin on syvä. Lisäksi vaarana on aamulla unenpöpperössä ylös noustessa lyödä oma pää päällä olevaan sängynpäätyyn. Auts! Ei kovin kiva herätys, mutta jos taju lähtisi, olisi ainakin sänky alla, mihin kaatua! Hah!

Tämän pöydän mitat ovat: leveys 172 cm (hyvin mahtuu 160 cm leveän sängyn ylle), korkeus 82,5cm ja syvyys 25 cm. Tällaisen voisi helposti rakentaa millä mitoilla tahansa. Voisi tehdä vaikka työpöydän, sohvapöydän tai mitä ikinä keksiikään. Helppoa kuin henänteko, ja saisi ainakin mittojen mukaan tehtyä ihan omannaköisen ja uniikin huonekalun! 

Ainiin, tiesitkö muuten, että Tiimari on vielä olemassa? Kyllä, ainakin Kouvolassa on!!! Luulin koko puljun lopettaneen, mutta ilokseni huomasin Kouvolaan muutettuani, että täältähän sellainen vielä löytyy! Ja kaiken lisäksi Kouvolan Tiimarissa on todella paljon sisustustilpehööriä erittäin edulliseen hintaan (muut kaupat saattavat myydä samoja tuotteita kolminkertaiseen hintaan!).

Tämän sivupöydän rakensin tosiaan jo kauan sitten, mutta tämän hetken homma olikin asentaa sivupöytä tukevasti paikalleen. Meidän perheen juniori lähtee pian liikkelle eikä oikein uskalla huteraa sivupöytää pitää, ettei vahingossakaan kaadu kenenkään päälle. Seinälista estää pöytää menemästä ihan seinään kiinni, joten tuo sentin rako huteroittaa koko systeemiä. 


Niinpä sahasimme listan kokoisen palasen pois molemmista reunoista.


Ja nyt sivupöytä saa tukea seinästä, kun pääsee ihan kiinni siihen. Rakkautta! Hih!


Ja koska emme halua pöydän kaatuvan, vaikka sitä vähän vetäisikin, niin ruuvasimme sen myös seinään kiinni huomaamattomalla hyllynkannattimella. Hyllynkannatin löytyi meiltä varastosta käyttämättömänä. Asensin entiseen kotiimme joskus ikkunalaudoiksi hyllyt, joihin vaihdoin Ikean hyllyjen mukana tulleet hyllynkannattimet koukeroisimpiin versioihin ja näin ollen nyt pystyin yhtä niistä ylijääneistä kannattimista hyödyntämään tähän projektiin.

Tällainen meidän ruokailutila nyt sitten tällä hetkellä on.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...