sunnuntai 4. kesäkuuta 2017

Sininen paspartuuri


Yksi todella helppo, nopea ja halpa tapa uudistaa tauluja on vaihtaa niihin uudenväriset parpartuurit muuhun sisustukseen sopiviksi. 


Alkuperäinen paspartuuri oli viheä. Koska huoneen tehosteväri on sininen, vaihdoin paspartuurit luonnollisesti sinisiksi. Tässä taulussa on jo kertaalleen ollut punainen paspartuuri, joka sekään ei nyt istu huoneeseen, joten se saa jäädä taulun taakse säilöön, jos vaikka joskus...

Tarvikkeet:

  • Taulu, jossa papartuuri
  • Kartonkia/ tapettia
  • Sakset ja kynä

Vanhaa paspartuuria kannattaa käyttää mallina ja piirtää sen avulla uuteen kartonkiin ääriviivat. Vanhoja tapetteja tai tapettimalleja voisi myös hyvin käyttää paspartuurin tekoon. Etenkin, jos samaa tapettia on jo huoneen yhdellä seinällä, mukavaa toistoa tapettiin saisi lisäämällä samaa tapettia myös toisen seinän tauluihin. Meillä tämä pojan huoneen yksi seinä on tapetoitu lentokonetapetilla, mutta mielestäni se on liian suurikuvioinen paspartuureihin. Kartonkia saa vaikka minkä värisenä askartelukaupoista ja ihan jopa ruokakaupasta. Itse hankin viiden kappaleen kartonkipaketin Prismasta alle vitosella. Taulut on mieheni vanhat ja sopii täydellisesti pojan huonen teemaan.

Kokeilin taulujen paikkoja seinälle sanomalehdistä tekemilläni malleilla, jotta säästyisin ilman hutinaulanreikiä. Maalatulle pinalle voi aika huoletta mallit kiinnittää maalarinteipillä, mutta tapetoidun seinään kanssa kannattaa olla paljon varovaisempi, ettei tule samalla repäisseeksi tapetista palaa maalarinteipin mukana, etenkin jos kyseessä on paperitapetti.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...