tiistai 31. lokakuuta 2017

Ikean kaapin makeover


Viime viikon olen etsiskellyt kivaa kaappia meidän makkarin nurkkaan, mutta oikean kokoista ja näköistä ei ole löytynyt mistään vielä - ei kaupoista eikä kirppareilta.


Nurkassa huoppui vanha Ikeasta ostettu kirjahylly, jonka ajattelin menevän vaihtoon ihan turvallisuussyistä, koska kaappi ei todellakaan ollut tukeva. Pikkutiitiäisen kiskaistessa oven auki koko kaappi huojui niin, että ihan pelotti sen rojahtavan tavaroineen päivineen maantasalle. Jaiks! 

Käväisin Puuilossa ja löysin sieltä tällaisia hauskoja sulkakoukkuja. Ja siitä se idea sitten lähti. Mitäs jos kuitenkin tukevoitetaan vanhaa kaappia ja asennetaan uudet vetimet siihen?! Näistä sulkakoukuistahan saisi kivat vetimet, kunhan vain vähän värkkäilee! 

Niinikään Puuilosta löysin kasausruuveja, joilla sulasta saisi kahvamaisen. 

Alkuperäinen sulkakoukku. Koukkuosan saa ruuvattua irti.


Uusi sulkavedin ja vanha vedin vierekkäin, Mallailin ensin, miten sulan saisi sopimaan edellisen vetimen koloon, koska siihenhän se pitäisi saada. Aika tiukkaa tekee...kannattaako?
No mahtuihan ne. Tosin aika lähekkäin oli laitettava, koska en halunnut jättää ylimääräistä reikää vanhan vetimen paikalle, vaan käytin jo olemassaolevaa reikää. Vähän mietin jo, että oliko ihan turha muutos, mutta tulipahan tehtyä. Ainakin on tähän makkarin sulkateemaan sopivat! 😂


Ihan nopsaan vaan koklasin, miltä näyttää kaappi tällä seinustalla. Kyllä se tuolla toisella seinustalla on paljon parempi!


Tosin kaappi oli ahdettava nurkkaan pistorasioiden takia! Kaappia on nyt tukevoitettu asentamalla kunnon taustalevy ja kulmalevyt ja vaikka mitkä, niin että nyt ei kaappi heilu kuin leppäkeihäs! Tukeva on, kiitos mun parhaalle handymanille! Löysinpäs vielä liitutaulutarraa ja koska huoneessa on jo jonkin verran muutakin mustaa, niin miksipäs en lisäisi sitä myös kaappiin?! Täältä pääset tutkailemaan huonetta muistakin nurkista!Tällainen tästä nyt sitten tuli. Liitutaulutarra maksoi 4,90e ja vetimet 3,90e/kpl ja kasausruuvit 2,50e. Muut tarvikkeet mm. kaapin tukevoittamiseen löytyivät autotallista, joten tämä muokkaus ei maksanut reilua viittätoista enempää. Autotallista löytyisi vielä samaa sarjaa oleva pikkuhyllykkö ilman ovea, jota ajattelin tuohon kaapin kylkeen laittaa, niin ei näyttäisi niin nurkkaanahdetulta tämä kaappi, mutta väärässä kohtaa oleva pistorasia ja nettijohtohärpäkkeet ovat sen tiellä pahasti, joten tällä erää saa jäädä näin... No tietty pitäähän tuohon liitutaulutarraan ehkä jotain kirjoittaa tai piirtää! Ehkäpä jätän sen homman pikku taiteilijamuruilleni! 💗
 

Kannattiko muutos, mitä mieltä olet? 😊

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...