torstai 12. huhtikuuta 2018

Keramiikka-aakkoset lastenhuoneeseen


Vihdoinkin sain asennettua aakkoset poitsun huoneen seinälle. Tekemäni savikirjaimet kärsivät hieman muuton yhteydessä eli jotkut kirjaimista oli napsahatanut poikki ja siksipä ne lojuivatkin aika kauan (kääk, melkein kaksi vuotta!) varastossa kunnes nyt heiluin pikaliiman kanssa ja liimailin katkenneet palaset yhteen. Todella huomaamattomat jäljet jäi liimailuista, josta olin yllättynyt mutta tietenkin iloinen. Kirjaimet kiinnitettiin seinään kaksipuoleisella teipillä.


Kirjaimet on tehty perus valkosavesta ja lasitettu mustalla mattalasitteella.
Nämä aakkoset olen tehnyt jo kauan aikaa sitten ja entisessä kodissa kirjaimet olivat tyttäreni huonessa paneliseinään kaksipuolisella teipillä kiinnitettynä.


Yläkuva on tyttäreni vanhasta huoneesta edellisessä kodissamme. Hauskasti tästä näkee, että kyllä meillä tosi paljon uusiokäytetään vanhoja juttuja. Kaikkea voi nimittäin tuunata! Sänky on tällä hetkellä poikani huoneessa, ja sitä on tuunailtu lisää tekstitarroilla ja tähdillä (kurkkaa täältä). Alunperin sänky oli muuten tummanruskea. Vasemmalla alhaalla näkyy pikkuisen talokaapin kattoa ja sitäkin on tuunailtu maalailemalla ja teipittämällä (kurkkaa täältä). Pikkupöytä on tuunattu lahjapaperinpalalla (täältä pääset sinne). Kuningatartuoli sai myöskin uuden maalin pintaansa ja höyhenreunus poistettiin, pinkit helmet tosin jäivät (käy kattoo täältä). Aakkoskankaalla verhoiltu tuoli on myös tuunattu maalaamalla oranssit puukäsinojat (näet täältä uuden freesimmän ilmeen). Matto löytyy tätänykyä tyttäreni huoneesta (kuten täältä voit vaikka tarkastaa). Jopa hyllyllä olevat kyntteliköt ovat meillä keittiönpöydän päässä ihanan peilin molemmin puolin (täältä sinne tai täältäkin näet). Katosverho lahjoitettiin kummitytölle, joka sai sen pinnasänkynsä ylle. Ja tuo perhonenkin liitelee meillä nykyään olkkarissa (löydätkö täältä?). Samalla tässä huomaan, että suurin osa näistä huonekaluista ja koristejutuista on myös ostettu jo alunperinkin käytettyinä, joten aina ei todellakaan kaikkea tarvitse uutena ostaa tai edes vaihtaa, jos kerta tuunaamallakin niitä saa kivat! (Tai saattaa tällä olla myös hamsterin vikaa ja luopumisen tuskaa!😆 No mut haittaks se?)

Ja hei, pitäähän tähän yksi pitsivinkkikin saada: huomasitko yläkuvassa kiinnityslenkillinen kappaverho on käännetty ylösalaisin ja sinne onkin pujotettu mustaa pitsinauhaa?!


"Päästäkää mut pois täältä! Tai jos ette, ni mä meen ite, tiiän kyl miten!"

Heippa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...